Theme Joomla Pro Extensions

Theme Joomla features a catalog of Pro Extension Releases (Templates, Components, Modules and Plugins) with also the latest Joomla News, Resources and Support.

  Print help
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Bidstond rondom vastenperiode
Maandag 19 Maart 2018, 19:30 - 20:30
Deze herhaling is een uitzondering op het normale herhaalsysteem
Hits : 87

Op woensdag 14 februari begint de zogenaamde ‘vastentijd’. Tot aan Pasen vasten veel mensen van maandag tot zaterdag van voedsel of andere ‘pleziertjes’. Het is een beproefde manier om stil te staan bij het lijden en sterven van Jezus Christus en je voor te bereiden op het feest van de opstanding. Ze zien af van aardse zaken om zo ruimte te maken voor hemelse zaken. Wie wil dat niet?

Waarom zou je vasten?
Voor je begint, is het handig om je te verdiepen in het ‘waarom’ van vasten. Vasten is een ‘geestelijke oefening’ om je aandacht op God te richten, net zoals bidden, Bijbellezen en mediteren. In de Bijbel staan heel wat teksten over vasten (lees bijvoorbeeld Matteüs 6, Matteüs 9,). Graag willen we jullie stimuleren hier aan mee te doen. Om zo je aandacht op God te richten waarbij je bijvoorbeeld een maaltijd over slaat, geen vlees eet, geen netflix kijkt, alle schermen een dag op zwart etc.

Dit jaar loopt de 40 dagen vasten periode van woensdag 14- 02-2018 t/m zaterdag 31-03-2018. Het idee voor de Burcht is om op de maandagen “stevig” te vasten waarbij er dan elke maandag avond een gezamenlijke gebedsbijeenkomst is van 20.00 uur t/m 21.00 uur en op de andere 5 vastendagen per week een lichtere wijze van vasten uit te oefenen. Vb geen vlees, niet roken, geen tv kijken , geen snoep, geen social media etc.

Zondag is een feestdag en wordt er niet gevast. 

Tijdens de 40 dagen vasten periode kun je aansluiten bij de groepsapp 40 dagen vasten. Hiermee kun je gebedsonderwerpen of zaken die je wilt delen aan elkaar doorgeven zodat we met elkaar mee kunnen leven. Stuur een app naar telefoonnummer 06- 31 94 39 53 en sluit je aan. 

Locatie : Bolderik Sleeuwijk
Contact : Kees Kant Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Terug

Joomla SEO by AceSEF
Iedere zondag dienst om 10:00 uur Rijksstraatweg 153 (Altena College) in Sleeuwijk