• ballen
  • Piano
  • aanbidden
  • bidden

Eten na de dienst

Met enige regelmaat hebben we na de samenkomst een gezamenlijke maaltijd. Iedereen neemt dan wat te eten mee en we smullen wat af met elkaar.
 
Ben je een keer aan de beurt of wil je zelf graag een keer het eten organiseren met een klein groepje (bijv. je gesprekskring) dan zijn er een paar zaken waarmee je rekening moet houden:  

- Borden, soepkommen, bestek (alles plastic en wegwerp) en servetten zijn in ruime mate aanwezig.
- Bekers hebben we ruimschoots genoeg in voorraad.
- Drinken moet je zelf aanschaffen, denk daarbij aan melk (6 liter),  karnemelk (3 liter) , chocomel (5 liter), yoghidrink (5 liter), jus d’orange (8 liter) en appelsap (4 liter).

De ervaring leert dat er meestal nogal wat overblijft, wat je mag verdelen, alleen (lang) houdbare spullen mogen in de opslagkast terug. Of denk eens aan De Hoogjens; ook daar hebben we een voorraadkast waar de jeugdgroepen, muziekgroep en kringen dankbaar gebruik van het overschot zullen maken.

We plannen het altijd zo dat na de dienst er eerst koffie wordt gedronken zodat je als organisator rustig alle van te voren ingeleverde etenswaren kunt uitstallen en de maaltijd verder kan voorbereiden. 
 
Na afloop van de maaltijd ruimen we meestal met elkaar even op zodat we de school en het schoolplein weer netjes achterlaten.
 

Iedere zondag dienst om 10:00 uur Rijksstraatweg 153 (Altena College) in Sleeuwijk