• ballen
  • Piano
  • aanbidden
  • bidden

Wij zijn...De Burcht

Een kerk van alle generaties, waar we zoeken naar verdieping van onze relatie met Jezus. Met elkaar, door elkaar. Samengebracht onder één dak; veelzijdig en dienstbaar aan God de Vader, Zijn Zoon Jezus en door de kracht van de Heilige Geest.

Onze kernwaarden

God de Vader, Jezus de Zoon en de Heilige Geest staan centraal. 
In onze samenkomsten, maar ook in de dagelijkse omgang met elkaar en de blik die we op de wereld richten, staan onze Vader, Zoon Jezus Christus en de Heilige Geest in het centrum. Zij zijn het die identiteit en richting geven aan ons gemeente zijn.

Wij zijn één familie, door Hem samengebracht.
Dienstbaar aan elkaar door woord, gebed en daden. Met verschillende opvattingen, maar één in Jezus. We willen een thuis zijn voor eenieder die daarnaar verlangt. In moeilijke tijden, als ook in vreugde en plezier. We zijn een gemeente voor en mét alle generaties. We geloven in het stimuleren van groei in geloof, in het aanmoedigen en bemoedigen van elkaar. 

We bouwen samen aan Zijn Koninkrijk.
Door gebed, aanbidding en toewijding bouwen we aan Zijn Koninkrijk. We creëren en faciliteren ruimte om te groeien, gaven te ontdekken en te ontwikkelen. 

We stappen naar buiten en delen uit van Zijn liefde aan de mensen om ons heen.
Ons verlangen is om Gods liefde te laten zien in de regio door woord, gebed en daden. We zijn daarbij gastvrij en hebben oog voor onze gasten en directe omgeving. Jezus Christus bekendmaken is ons doel.  

Meer weten? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.  

Onze visie

Vanuit de vier kernwaarden willen we kerk zijn in Altena. We willen Jezus Christus bekendmaken door Gods liefde te laten zien in de regio door woord, gebed en daden.

Persoonlijk geloof
We groeien in een persoonlijke relatie met Jezus door:

- ontmoeting met elkaar;
- persoonlijke getuigenissen;
- verdiepend onderwijs;
- een gebedsleven waar kracht van uitgaat.

Bovenstaande punten leiden tot een leven in aanbidding voor Hem, waarbij Burchterlingen de kracht van de Heilige Geest in het dagelijks leven ervaren, ernaar luisteren en toepassen.  

Gemeente zijn
Als we samenkomen laten we ons leiden door Gods Woord en luisteren we naar de leiding van de Heilige Geest. We willen dat alle generaties en alle flanken uitgedaagd worden, zodat het verlangen ontstaat om stappen te zetten in onze persoonlijke relatie met Jezus. 

We geloven dat De Burcht invulling kan geven aan:

- een regiofunctie;
- verdiepend en uitdagend kinder- en jeugdwerk;
- actief naar buiten treden;
- verlangen dat mensen een eerste of een hernieuwde relatie krijgen met Jezus;
- bredere ontwikkeling van gaven en talenten (door GrowAcademy).

Samengevat:

Iedereen voelt zich gezien 
We hebben zorg voor elkaar
We zijn toegerust
We laten Jezus zien

Onze missie

“Een veilige plaats waar we God en elkaar ontmoeten, zodat jouw geloof groeit en wij onze plekken innemen om Jezus zichtbaar te maken.”

 

 KernwaardenInBeeld icons

    

Iedere zondag dienst om 10:00 uur Rijksstraatweg 153 (Altena College) in Sleeuwijk