• ballen
  • Piano
  • aanbidden
  • bidden

Welkom bij De Burcht Sleeuwijk

Welkom! je kent ons nog niet?
Leuk dat je meer informatie zoekt over Vrije Evangelische gemeente De Burcht in Sleeuwijk. Als je een dienst van onze gemeente wilt meemaken ben je van harte welkom op zondagmorgen in de aula van school het Altena College in Sleeuwijk. Aan de deur wordt je zeker welkom geheten door één van onze leden.

Hoe laat?
De zondagsedienst begint om 10.00 uur. Vanaf 09.30 uur is de zaal open. De diensten zijn meestal rond 11.45 uur afgelopen.

Hoe kom ik er?
Stel je navigatiesysteem in op Rijksstraatweg 153 in Sleeuwijk. Het gebouw ligt op 2 minuten rijden van Snelweg A27 afslag Werkendam/Sleeuwijk. Een routebeschrijving kun je hier vinden .

Waar parkeer ik?
Rondom het gebouw is voldoende parkeergelegenheid, zoek gerust een plaatsje. Het parkeerterrein is te bereiken door links naast de school door het hek te rijden. 

Kunnen kinderen mee?
Kinderen zijn van harte welkom, sterker nog de Burcht is een jonge gemeente met veel gezinnen. De kinderen zullen snel een vriendje of vriendinnetje vinden op de speciale kinderdiensten. Kinderen vanaf 2,5 jaar maken het eerste gedeelte van de dienst mee en gaan daarna naar hun eigen kinderdienst.

Ook voor de allerkleinste baby's is op zondagmorgen een chreche. U kunt samen met de oppas van die morgen afspraken maken over het verloop van de ochtend en wanneer ze u eventueel uit de dienst moeten komen halen.

Wat moet ik aantrekken
Een dress-code is er niet, Je bent van harte welkom zoals je bent. Over het algemeen zien onze gemeenteleden er wel verzorgd uit.

Hoe zit een dienst in elkaar
Meestal begint een dienst met een woord van welkom en enkele mededelingen. Vooraf kunt u bij binnenkomst de belangrijkste mededelingen en bijzonderheden lezen op onze wekenlijkse heraut. Daarna zullen we met elkaar liederen zingen, luisteren naar de woordverkondiging die iedere week door een andere spreker wordt gehouden. Ook is er vaak nog ruimte om met elkaar te bidden en worden er soms getuigenissen gegeven. Na afloop van de dienst is er koffie en zoeken veel mensen elkaar op om nog even na te praten. Je bent ook vrij om naar huis te gaan.

Wie zijn wij
Wij zijn een groep mensen met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 35 jaar. We hebben een passie voor Jezus en we geven om elkaar! Wij komen uit verschillende geloofsgemeenschappen, hebben andere achtergronden maar zijn één in Jezus.

Wat geloven wij
We geloven in God de vader, Jezus Christus als zijn gekruisigde en opgestane Zoon, en de Heilige Geest die ons tot troost is. Lees ons mission statement.

Alleen op zondag?
Het hoogtepunt van de week is de zondagse eredienst maar als je wilt kun je iedere avond wel wat doen. Er zijn gebedsavonden, kringavonden, studieavonden etc. Meer informatie vindt je in het menu activiteiten .

Hoe word ik lid
Lid worden is geen doel op zich, ontdek eerst maar eens je plekje in onze gemeente en zeker wie Jezus voor je wilt zijn. Daarna kun je vriendlid worden zodat je een soort van 'verkering' met de Burcht krijgt. Als je je plekje hebt ontdekt, en hebt gehoord in de orientatiekring wat de belangrijkste uitgangspunten van onze gemeente zijn kun je je aansluiten als lid van onze gemeente.

Meer over Jezus leren?
Wat heel belangrijk is, is dat je je hart openstelt voor Hem. Daarnaast kunnen preken, bijbelstudies, gesprekken en nog veel meer andere zaken je helpen om meer over Jezus te leren. Spreek daarom gerust ook eens iemand aan als je meer wilt weten over wat Jezus voor hem of haar betekent.

Er zijn ook verschillende website's waar je meer informatie kunt vinden. Bijvoorbeeld www.ikzoekGod.nl of www.ontdekjezus.nl

Maak een afspraak
Wil je een afspraak met iemand, zoek dan zeker even contact met het bezoekteam. Ook kun je een afspraak maken met iemand die je wegwijs maakt als je voor de eerste keer in de dienst komt. Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Agenda

24
jan

Growdienst (Jongerendienst)
10:00 uur
31
jan

Zondagse dienst
10:00 uur
01
feb

Bidstond
20:00 uur
07
feb

Zondagse dienst
10:00 uur
14
feb

Zondagse dienst
10:00 uur
15
feb

Bidstond
20:00 uur

Iedere zondag dienst om 10:00 uur Rijksstraatweg 153 (Altena College) in Sleeuwijk